מרק ירקות וכוסמת מותאם לאנשים רגישים לגלוטן וסובלים ממעי רגיש, עשיר בוויטמינים מינרלים רוטין וסיבים תזונתיים
מרכיבים:
- ½ כוס כוסמת ירוקה.
- 3 תפו"א / להחליף אחד עם בטטה.
- 3 קישואים.
- 2 גזרים.
- 2 גבעולי סלרי.
- שורש פטרוזליה.
- ½ צרור פטרוזליה.
- ½ צרור כוסברה /שמיר (לפי הטעם).
- חצי כפית כורכום.
- 1 וחצי כפית מלח.
- ½ כפית פלפל שחור.
הכנה :
- קוצצים את כל הירקות ומכניסים לסיר מלבד הירק והגריסים / כוסמת.
- מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש.
- שוטפים טוב את הגריסים / הכוסמת ומכניסים לבישול של 45 דקות מוסיפים את הירק ומבשלים עוד 10 דקות מכבים את האש ונותנים לתבשיל "לנוח" 10 דקות .