מרק דלעת ערמונים חורפי

ירקות כתומים מכילים קרטנואידים שהם חומרים אנטי סרטניים מאוד חזקים המגנים מפני מחלות כגון מחלות לב ,בנוסף מכילים ויטמין E המונע תהליכי הזדקנות מואצים. מתכון ללא גלוטן המותאם גם למעי רגיש

מצרכים

  • 2 חתיכות של דלעת.
  • 3 גבעולים של סלרי.
  • 3 גזרים בינונים.
  • 3 שקיות ערמונים בואקום.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה.
  • רבע כפית כורכום (אפשר יותר לפי הטעם).

הכנה:

  1. חותכים את הדלעת לחתיכות גסות ,קוצצים את הסלרי והגזרים לחתיכות גסות מכניסים הכל לסיר.
  2. ממלאים מים עד שכל בירקות מכוסים לחלוטין מביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את התבלינים ומנמיכים את האש.
  4. מבשלים 45 דקות עד שהירקות רכים מאוד.
  5. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  6. מוסיפים את הערמונים וטוחנים את הכל יחד עד קבלת מרקם אחיד וסמיך.
  7. מתקנים את הטעם עם מלח ופלפל.

**ניתן להגיש עם זרעי חמנייה קלויים**


לתגובות או שאלות:

מתכונים נוספים

מותאם למעי רגיש - IBS
אלונה מצליח

לחם טחינה

מתכון ללחם טחינה ללא גלוטן, מותאם למעי רגיש, רגישים לחיטה וצליאקים מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק) 16 כפות טחינה גולמית

קרא עוד »

מעי רגיש

ע. בן 28, הגיע אלי עם קושי רב לקום בבוקר ועייפות גדולה לאחר אכילת ארוחת צהריים, בנוסף פעם בשבועיים ללא

קרא עוד »