ירקות כתומים מכילים קרטנואידים שהם חומרים אנטי סרטניים מאוד חזקים המגנים מפני מחלות כגון מחלות לב ,בנוסף מכילים ויטמין E המונע תהליכי הזדקנות מואצים. מתכון ללא גלוטן המותאם גם למעי רגיש
מצרכים
- 2 חתיכות של דלעת.
- 3 גבעולים של סלרי.
- 3 גזרים בינונים.
- 3 שקיות ערמונים בואקום.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- כפית גדושה פפריקה מתוקה.
- רבע כפית כורכום (אפשר יותר לפי הטעם).
הכנה:
- חותכים את הדלעת לחתיכות גסות ,קוצצים את הסלרי והגזרים לחתיכות גסות מכניסים הכל לסיר.
- ממלאים מים עד שכל בירקות מכוסים לחלוטין מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים ומנמיכים את האש.
- מבשלים 45 דקות עד שהירקות רכים מאוד.
- מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים את הערמונים וטוחנים את הכל יחד עד קבלת מרקם אחיד וסמיך.
- מתקנים את הטעם עם מלח ופלפל.
**ניתן להגיש עם זרעי חמנייה קלויים**