מתכון ללחם טחינה ללא גלוטן, מותאם למעי רגיש, רגישים לחיטה וצליאקים
מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק)
16 כפות טחינה גולמית משומשום מלאה
9 ביצים
1 כפית סודה לשתייה
כף וחצי סילאן
ספרי שמן לתבניות
ניתן להוסיף לבלילה :
- חופן אגוזי מלך קצוצים, זרעי צ'יה, גרעיני חמנייה
- רבע כוס זיתים ירוקים טבעות + רבע כוס זיתים שחורים טבעות
- עגבניות מיובשות בשמן זית עלי בזיליקום
- בצל מוקפץ קלות במעט שמן זית
אופן הכנת הלחם
- לחמם את התנור ל180 מעלות.
- בקערה רחבה מערבבים את כל המצרכים ללחם עד קבלת תערובת אחידה.
- מרססים 2 תבניות אינגליש קייק בספרי שמן.
- מחלקים את הבלילה ל2 התבניות באופן שווה.
- מוסיפים את התוספות הרצויות (לא חובה).
- מכניסים לתנור ל15 דקות .
- מכסים בנייר אלומיניום לעוד חצי שעה.
- לאחר התקררות פורסים את הלחם.
- ניתן להקפיא.
בתאבון !!