עוף בתנור עם ירקות מנה עשירה בחלבון סיבים תזונתיים ועשירה בטעמים מותאם לאנשים הסובלים ממעי רגיש.
מצרכים:
- 3 כרעיים (ללא עור).
- 3 גזרים.
- 2 קישואים.
- 2 קישואי זוקיני (ירוק כהה).
- שמן זית חצי כוס.
- כף פפריקה מתוקה.
- כף גריל עוף.
- חצי כף מלח.
הכנה:
- מחממים תנור ל180 מעולת.
- חותכים את הירקות לריבועים ומכניסים תבנית פיירקס.
- שופכים שמן זית מעל ומוסיפים את התבלינים מערבבים עד שהכל מכוסה בתיבול.
- מתבלים את העוף רק עם גריל עוף ומניחים מעל הירקות.
- מכניסים לתנור ל45 דקות והופכים את העוף, משאירים בתנור לעוד 35 דקות.