מה זה היפוכלורידריה (תת חומציות הקיבה)? ומה הטיפול הטבעי המומלץ להיפוכלורידריה?
תפקידה של הקיבה שלנו לפרק מזון. בזמן אכילת מזון הקיבה מפרישה HCL (חומצת קיבה) אשר מאפשרת את פירוק המזון, בנוסף חומצת הקיבה גם מיועדת להגן עלינו מפני מזהמים שונים שאינם שורדים בסביבה חומצית כל כך.
יצור חומצת קיבה בצורה תקינה קשורה להרבה גורמים : עצב הואגוס, הורמונים מסוימים ועוד.
מלבד זאת יש כמה סיבות שיכולות לעורר תת חומציות או להחמיר את התת חומציות:
- סטרס – כאשר הגוף במצב של סטרס הוא אוטומטית מפנה משאבים למערכות שונות בגוף ומערכת העיכול אינן אחת מהן, מה שגורם להפחתת יצור חומצת הקיבה.
- צריכה מוגזמת של אלכוהול – מדכא ייצור חומצת קיבה.
- שתיית משקאות מוגזים בזמן ארוחה אשר מבסיסים את סביבת הקיבה.
- מחסור באבץ – שהוא מרכיב חשוב ביצירת HCL (חומצת קיבה).
- הקאות ושילשולים כרוניים.
- חיידק הליקובקטר פילורי – הוא יוצר סביבה בסיסת סביבו ומוריד את רמת החומצות בקיבה.
- גיל – עם הגיל נראה כי יש ירידה בייצור חומצת הקיבה.
נמצא כי יש קשר בין מחלות כרוניות לתת חומציות בניהם:
- אסטמה.
- אקזמה, פסוריאזיס אורטיקריה ומחלות עור נוספות.
- טרשת נפוצה.
- דלקת פרקים RA.
- אלרגיות למזון ואי סבילות למזון.
- מחלות בכיס המרה וכבד.
- צליאק.
- אוסטאופורוזיס.
- ועוד…
כאשר יש פגיעה בהפרשה של חומצת הקיבה ורמת החומציות יורדת מתחילות בעיות של ספיגת נוטריינטים, ולכן נראה מחסור בויטמינים אשר הספיגה שלהם במעיים כמו B12, ומחסור במינרלים כמו ברזל.
בנוסף יהיו תסמינים כמו:
- הרגשת כבדות לאחר ארוחה, גם אם קלה ובעיקר באכילת ירקות טריים.
- עצירות, שלשולים.
- ריח רע מהפה.
- גיהוקים צרבות לאחר ארוחה.
- גירוד בפי הטבעת.
- מזון לא מעוכל בצואה.
- כאבי בטן, נפיחות, גזים.
- בחילות לאחר נטילה של תוספי תזונה.
הטיפול הטיבעי בהיפוכלורידריה – תת חומציות הקיבה
- קודם כל יש לשלול מצבים אחרים שיכולים לגרום לתופעות שהוזכרו מעלה כמו, הליקובקטר פילורי ומחלות אחרות.
- השאיפה בטיפול הטבעי הינו השגת איזון ע"י:
- תזונה נכונה מותאמת למטופל.
- העלאת החומציות הקיבה לפני ארוחות כדי להקל על התסמנים כמו לדוגמא שתיית מים עם לימון / שיבא.
- אכילת מזונות עשירים באבץ, החשוב בייצור חומצת קיבה.
- השלמת ויטמינים ומינרלים חסרים בתזונה ו/או תוספי תזונה.
- כללי התנהגות בארוחה כמו כמויות שתיה בזמן ארוחה וכו'.
אין סיבה לסבול, אפשר ביחד ללמוד איך לאכול נכון, מה לאכול, ולחזור לשגרת יום קלה ונוחה ללא כאב ואי ונוחות.
סיפור מהקליניקה:
מטופלת שהגיעה עם תסמינים עיכוליים של כאבי בטן, נפיחות, גזים ועייפות גדולה במיוחד לאחר ארוחות שהכילו ירקות טריים. המטופלת קיבלה טיפול שכלל תזונה מותאמת להיפוכלורידריה עם תשומת לב לסדר יום של ארוחות קטנות וקבועות כולל בין הארוחות. לאחר שבועיים בלבד המטופלת ציינה כי היא מרגישה אנרגטית יותר פחות עייפה לאחר ארוחות והתסמינים נעלמו לחלוטין!!