היפוכלורידריה

ה. בת 23 הגיעה אלי כאשר היא סובלת מאוד, מתסמינים עיכולים של כאב בטן, נפיחות וגזים מרובים, גרפסים מרובים, עייפות כבדה ומצב רוח ירוד.

היא סיפרה לי שהיא עברה לצמחונות לפני כחצי שנה, שבהתחלה הרגישה מאוד טוב ואז לאט לאט התחילה להרגיש לא טוב. היא היתה מאוד מתוסכלת מהמצב כיוון שלא הבינה איך זה יכול להיות שהיא אוכלת את האוכל הכי בריא שיכול להיות, המון פירות, ירקות וקיטניות, רובם RAW ועדין מרגישה עייפה וסובלת. היא ציינה כי בגלל הכאבים לאחר האכילה, היא ממעיטה לאכול כי היא מפחדת שיכאב לה.

הסברתי לה, כי תזונה עשירה בירקות ופירות טריים וגם קטניות זה מעולה ומבורך, אבל לא לכל אדם זה יעשה טוב.

התחלנו בתשאול מקיף על הרגלי התזונה, על מצבה הריגשי, מפלס הסטרס בו היא נמצאת וכו'.

בסוף התשאול הוחלט על הטיפול הבא

  • לבצע בדיקות דם מקיפות, לוודא שלא קיימים מחוסרים עקב חוסר צריכה מספקת של חלבון ונטיריאנטים אחרים.
  • בנוסף התבקשה להוריד מהתפריט את משפחת המצליבים שכוללים את  הכרוב, כרובית, ברוקולי וכו',  
  • להשתדל לצרוך בעיקר מזון מבושל כולל דגנים, כמו אורז וכוסמת.

הבדיקות חזרו וכמו שחששתי למטופלת אכן היה מחסור בברזל, החלבון הכללי שלה היה נמוך מהמינימום, והויטמין D שלה גם היה נמוך. כל אלו הצביעו על הסיבות של העייפות והמצב רוח הירוד.

בפגישה השניה היא אכן ציינה כי מבחינת התסמינים של מע' העיכול כבר יותר טוב אבל עדין מרגישה מאוד חלשה. הסברתי לה כי היא צריכה חלבון וכרגע קטניות זה לא אופציה וטופו זה לא מספיק. שאלתי אותה אם היא מוכנה לשקול לחזור לצרוך ביצים ובשר , היא אמרה שבשר לא אבל ביצים כן.

וכך התהליך המשיך בליווי שלי איתה והדרכה על התזונה, נטילה של תוסף ברזל, וויטמין D. במשך המפגשים גם שמנו דגש על עניין המצב רוח שלה, ממה הוא נובע מעבר לחוסרים הפזיולוגים, איך היא מרגישה במקום בו היא נמצאת ועלו הרבה דברים שהיא אפילו לא חשבה שהפריעו לה.

בתום 6 מפגשים בלבד המטופלת חזרה לאיזון ע"י:

  • התזונה- חזרה לאכול עוף, דגים וביצים , היא צרכה בעיקר ירקות מבושלים.
  • היא מבצעת פעילות גופנית.
  • בדיקות הדם התחילו להתיצב בעזרת התזונה והתוספים .

היא העידה כי היא מרגישה מצוין, אנרגטית, והמצב רוח חזר!!

אפילו החלה לצאת עם בחור ושהיא מאושרת ובמקום מצוין!



סובלים מבעיה דומה? לייעוץ טלפוני חינם: