גאוט ועודף משקל

ש. בן 65 הגיע אלי בבקשה לשנות את התזונה כדי להוריד את ה"כרס" וציין כי הוא סובל משיגדון (GOUT) מספר שנים שמתפרץ אחת לחודש חודשיים.
הוא ציין כי הוא ניסה כל דיאטה אפשרית ולא ראה שינוי במשקל וכי הוא עושה פעילות גופנית אבל לא בצורה קבועה לפעמים יוצא לריצה, לפעמים יוצא להליכה, הייתה תקופה שהוא נרשם לחדר כושר ומשתדל ללכת לפחות פעמיים בשבוע אבל לא תמיד יוצא.

הוא ציין כי הוא אוהב לאכול בשר ולשתות יין אדום, בירה וויסקי, הוא שותה קפה 3 פעמים ביום אוהב לנשנש עם הקפה בערב עוגיות או פיצוחים, מעבר לזה הוא אוכל בבוקר לחם עם גבינות שמנות, לפעמים אבוקדו, כמעט ולא אוכל ירקות , ארוחת צהרים הוא אוכל מה שאשתו מכינה לרוב מנת בשר ותוספת פחמימה.
המטופל ציין כי הוא חדור מטרה ומוכן לעשות שינוי כדי לרדת במשקל ואם יש דרך לטפל בגאוט הוא גם ישמח כי זה מתבטא ב3 ימים של כאבים מאוד חזקים והוא סובל.

הסברתי למטופל כי אכן אפשר לעשות תהליך שיכול להוריד משמעותית את ההתקפים אבל יהיה עליו להקפיד על התזונה כיוון שבתזונה המיועדת לגאוט יש להוריד מזונות המכילים פורינים.

הפורינים הם חומרים שנמצאים בחלק מהמזונות שבפירוק שלהם מייצרים חומצת שתנן (חומצה אורית)  בכמויות גדולות קשה לגוף לפנות את כל החומצה האורית ולכן יש שקיעה שלו לרוב בבוהן הרגל וזה מה שיותר את ההתקף

המטופל הסכים לשינוי ויצאנו לדרך שכללה:

  • הורדת מזונות המכילים פורינים בניהם- בשר בקר, נבטי ברוקולי, עלי תרד, איברים פנימיים(לב, טחול, כבדים) סרדינים, סויה, וכו'.
  • הורדת חלב ניגר וגבינות שמנות.
  • הפסקת שתייה אלכוהולית ומשקאות ממותקים גם בגלל שהם מכילים כמות קלוריות גבוה.
  • הגברה משמעותית של צריכת ירקות ופירות מותרים ברשימה שהכנתי לו.
  • הגברה של צריכת קטנית ספציפיות ודגנים מלאים עם מעקב לוודא שלא מתפתח תסמנים עיכוליים.
  • הגברת שתיה של חליטות ומים במקום קפה.
  • הקפדה על פעילות גופנית מתונה ומסודרת.
  • הקפדה על 3 ארוחות מסודרות עם מדד גליקמי נמוך.

לאחר 7 חודשים של טיפול עם לווי צמוד המטופל הוריד 5 קילו ממשקלו ולא חווה התקף גאוט מתחילת הטיפול. המטופל ציין כי הוא מרגיש הרבה יותר אנרגטי והוא מאוד מאושר מהתהליך והתוצאות.



סובלים מבעיה דומה? לייעוץ טלפוני חינם: